Liksom alla säsonger är det något speciellt med seriepremiärer och nu är den äntligen här igen! Efter två tuffa träningsmatcher var det dags för Kinna IBK att möta Skara hemma i Ängshallen.

Målvakt: Ella
Backar: Märta, Stina, Elin A, Linette
Centers: Frida, Petronella
Anfallare: Isabelle, Malva, Elin D, Alma, Ellen

Kinna startade alert och tog direkt kommandot i matchen. Redan efter mindre än en minut stod det 2-0 till Kinna! Efter 20 sekunder kunde Frida Moberg göra mål, assisterad av Stina och Elin Durling. Petronella Nyberg utökade sedan Kinnas ledning till 2-0 innan matchen ens var en minut gammal. Tjejerna visade verkligen att de hade längtat efter att serien ska sätta igång!

Kinna fortsatte i första perioden att hålla i boll och vara det laget som styrde spelet. Tempot sjönk lite i mitten på perioden och tränarna efterlyste ett högre bolltempo. Tjejerna lydde och får igång skottkavalkaderna igen. Härligt att se att även backarna flyttar fram och kommer till avslut. Ella hade en lugn första period men fick vakna till på slutet och göra flera fina räddningar.

I andra perioden spelade Skara upp sig och gjorde 2 mål då Kinna hade en liten svacka. Efter några positionsbyten hittade dock Kinna tillbaka till sitt fina spel och Frida Moberg gjorde så att Kinna hela tiden behöll ledningen genom att göra sitt andra mål i matchen (assisterad av Stina). Malva var också nära att sätta ett mål, men träffade klockrent i ribban!

Skara tilläts aldrig komma ifatt i målprotokollet då Kinna gjorde ytterligare 3 mål i sista perioden. Frida gjorde sitt tredje mål och Elin Durling pricksköt in 2 mål. Skara fick avsluta matchen genom att göra 3-6 efter lite strul bakom Kinnas mål.

Kinna IBK var det bättre laget idag med ett mer komplett lag än Skara IBK. Tjejerna tog initiativ, visade prov på bra skottförmåga och bjöd på en underhållande match.